Италианецът Франческо Баная с "Дукати" спечели трета поредна победа в Moto GP. Това стана факт в Гран при на Австрия, където шампионът в Moto 2 от 2018 година завърши за 42:14.886 минути и си заработи 25 точки за генералното класиране. Баная изпревари с 0.492 секунди Фабио Куартараро ("Ямаха"). Световният шампион остана втори, а челната тройка бе допълнена от Джак Милър, който също кара за "Дукати".

Успехът на "Ред Бул Ринг" определено бе сладък за "Дукати". Тимът не бе печелил три поредни състезания при най-добрите от 2008 година насам, a за Баная това бе общо пета победа през сезона.

ВИДЕО ОТ СЪСТЕЗАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК >>>

Победителят от днес е трети в генералното класиране (156 точки), като пред него са Алейш Еспаргаро (168) и Куартараро (200).

Състезанието в Австрия не се размина без катастрофа, в която отново бе замесен Жоан Мир. Шампионът от 2020 година напусна състезанието още в първата обиколка, след като излетя от мотора си още в четвъртия завой.

ВИДЕО ОТ КАТАСТРОФАТА НА МИР ВИЖТЕ ТУК >>>

Испанецът заяви, че има разкъсване на връзки, както и фрактури на десния си глезен, като утре ще мине по-обстойни медицински прегледи.