Световният шампион и лидер в генералното класиране на Moto GP - Фабио Куартараро, спечели безапелационно Гран При на Каталунция.

Пилотът на "Ямаха" успя да поеме водачеството в състезанието още в първия завой, за който подходи доста агресивно и успя да изпревари тръгналия от полпозишън Алейш Еспаргаро.

От този момент Куартараро наложи невероятно темпо, като не остави шанс на конкуренцията и постигна втората си победа през сезона.

Състезнието в Каталуния бе белязано от абсурден куриоз за моторен спорт на подобно ниво. Сътвори го Алейш Еспаргаро, който се движеше втори и бе близо до спечелването на ценни точки за генералното класиране, където е втори след Куартараро.

Обиколка преди края Еспаргаро помисли, че състезаинето е свършило и отпусна газта, започвайки да маха да публиката.

ВИДЕО ОТ КУРИОЗНАТА СЛУЧКА ВИЖТЕ ТУК >>>

Докато се усети вече бе твърде късно, защото трима пилоти успяха да го задминат и така от сигурно второ място, пилотът на "Априля" и местен любимец завърши пети.

Заради грешката му Куартараро вече има конфортен аванс в генералното класиране, където е със 147 точки, докато Еспаргаро има 125.

Гран При на Каталуния бе белязан и от ужасен инцидент в първия завой.

Японецът Такааки Накагами падна и брутално удари главата си в задната кума на мотора пред него. Той изхвърча от пистата, а поп ътя си повали още двама свои колеги.