Изключително тежка катастрофа беляза класическото за НАСКАР състезание "Дейтона 500".

Надпревата, която е с дължина 500 мили (804 км), бе помрачена в последната обиколка, в която лидерът до този момент Райън Нюман катастрофира тежко.

Докато се бореше за победата, неговият Мустанг бе ударени отзад от друг автомобил и запратен в бетонните предпазни ограждения.

От тежкия удар колата на Нюман полетя и се превъртя във въздуха, а при падането на земята бе ударен от връхлитащ с над 200 километра в час друг състезателен автомобил.

Това отново превъртя колата на Нюман във въздуха, след което й бяха нужни десетки метри да спре влаченето си по земята. Когато остана в покой, машината не приличаше на нищо.

Все пак лекарските екипи реагираха светкавично, а докато вадеха 42-годишния пилот от колата, стюардите обградиха мястото с черни платна, за да не се наложи зрителите да видях неприятни кадри.

Той бе откарав болница с доста тежки наранявания и счупвания, но състоянието му е овладяно и опасност за живота му няма.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Заради катастрофата победител стана Дени Хемлин, който си навлече доста критики заедно с отбора си. Те празнуваха победата в момент, когато медиците вадеха колегата му Нюман от колата, а състоянието му все още не бе ясно.

Все пак отборът му излезе с официално съобщение и се извини за случилото се, като пожела бързо възстановяване на Нюман.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos