Валентино Роси се превърна в синоним на успех, стане ли дума за Moto GP. Доктора е вторият най-успешен състезател в историята на "кралския" клас с общо 7 световни титли, като повече от него има единствено друг италианец - Джакомо Агостини (8).

Валентино обаче вече е на 41 години и сам признава, че гледа към края на кариерата си и това, което го очаква извън пистата. Култовият образ дебютира в Moto GP през 2000 година, след като преди това спечели по една титла при 250-кубиковите и 125-кубиковите мотори.

"Карантината ми повлия добре. Прекарах си хубаво, защото бях у дома и си почивах с майка ми, с приятелката ми, с домашните ми любимци. Беше приятно. Но и наистина странно, защото от 1995 година неизменно съм някъде по света, по пистите. А сега видях, че наистина ми допада да си седя у дома. Без постоянното напрежение за резултати", разкрива Роси, който спечели пет поредни световни титли от 2001 до 2005, а след това грабна и тези през 2008 и 2009 година.

Италианската легенда има 89 победи и общо 198 подиума в 342 старта при най-добрите.

"Вече си представям какво бих могъл да правя, когато приключа веднъж завинаги с моторите. Смятам, че ще си прекарвам добре, когато се пенсионирам. Тези няколко месеца определено направиха вземането на решението по-лесно", допълва Роси. 

По собствените му думи все още няма ясен срок, но определено ще вземе решението преди стартовете от световния шампионат да бъдат подновени.