Осем пол позиции, 15 награждавания на подиума, но с нито едно спечелено състезание - звучи като трудно постижим актив за професионален състезател, но такава засега е съдбата на французин в Moto GP.

Йоан Зарко от отбора на "Прамак Рейсинг" някак си продължава да не успява да спечели първото състезание в кариерата си, като тенденцията продължи и на Гран при на Великобритания на легендарната писта "Силвърстоун".

32-годишният Зарко за осми път в кариерата си спечели квалификация и тръгна от първа позиция. Водеше в началото на надпреварата, но в осмата обиколка направи грешка и отпадна.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ИНЦИДЕНТИТЕ В НЕДЕЛНИЯ ДЕН >>>

Така победата за четвърти път през сезона отиде за италианеца Франческо Баная от "Дукати", който вече е трети в генералното класиране. Той удържа натиска на Маверик Винялес ("Априля") в края, а трети остана съотборникът му Жоан Мир. Лидер в генералното продължава да е миналогодишният шампион Фабио Куартараро от "Монстър Ямаха", а на 22 точки зад него е Алейш Еспаргаро ("Априля").

Освен падането на Зарко имаше инциденти още в Мото 3 и Мото 2. Конкретно в Мото 3 общо четирима от лидерите участваха в падания.