Неделният старт за Гран при на Аржентина не разочарова в нито един от трите мотоциклетни класа.

На пистата "Термас" в Рио Ондо, в Moto GP спечели испанецът Алеш Еспаргаро (Aprilia Racing).

Това бе негова първа победа в кралския клас, дошла 13 години след дебюта на 32-годишния вече опитен пилот. Еспаргаро записа юбилеен старт №200 и едва сега триумфира в състезание, което никога няма да забрави.

За отбора му това също бе първа победа в Moto GP.

ВИЖТЕ ИНЦИДЕНТИТЕ, КУРИОЗИТЕ И КАДРИТЕ НА ПОБЕДАТА ОТ ГРАН ПРИ НА АРЖЕНТИНА>>>

Екшън имаше в другите две надпревари - в Moto 2 спечели италианецът Челестино Виети (Mooney VR46 Racing Team), но в битката за победата с него пострада 16-годишният испанец Фермин Алдегер (MB Converyors Speed Up).

Той сензационно спечели пол позишън, но в състезанието излетя от пистата в зрелищно падане. Тийнейджърът се прибра до бокса, но впоследствие бе откаран в болницата за прегледи, като информациите са, че състоянието му е добро и няма тежки травми.

В Мото 3 надпреварата спечели Серхио Гарсия (Испания, GASGAS), но куриозът дойде в 16-ата обиколка, когато Андреа Миньо (Италия, Honda) и Жауме Масиа (Испания, KTM) се докоснаха на завой и паднаха.

И двамата се затичаха към моторите, за да се върнат в надпреварата, а испанецът удари леко кроше по каската на съперника, минавайки покрай него. Култов момент от състезанието!