Шокиращи кадри от Световния шампионат по картинг на ФИА потресоха света на моторните спортове.

Италианският пилот Лука Корбери отпадна в деветата обиколка след сблъсък със сънародника си Пауло Иполито. Очевидно Корбери не прие добре края на своето състезание на домашната писта в Лонато, защото сътвори едно от най-безумните неща в историята на моторните спортове.

Той взе падналата предна броня на карта си и странно чакаше групата състезатели край пистата. Корбери внимателно дебнеше машината именно на Иполито, с когото се бе сблъскал обиколка по-рано и захвърли бронята си по него.

Адски неразумно действие спрямо движещия се в състезателно темпо негов опонент. Бронята отскочи в асфалта пред Иполито и отлетя в друг движещ се по пистата състезател. За щастие, всичко премина без пострадали.

Това обаче не бе последната идиотщина, която Корбери сътвори. Той изчака края на състезанието, за да се нахвърли върху опонента си. Побеснелият пилот се хвърли в тялото на Иполито, повали го на земята и започна да го налага, преди останалите им колеги да се намесят.

Безумните му действия веряотно ще означават край на кариерата му. Много настоящи и бивши пилоти призоваха именно това да се случи, а намек за подобна доживотна санкция направи и президентът на картинг подразделението на ФИА - Фелипе Маса.