Президентът на Българска федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов, който е начело от 26 години и целият Управителен съвет подадоха оставки.

"Да, така е, всички подадохме оставки - каза Николов за БТА. - 26 години са достатъчни и е нужна промяна. Имам проблеми със здравето, а освен това и натрупах твърде много лични дългове, свързани с федерацията."

На въпрос дали знае името на своя заместник, той каза:

"Да, наясно съм, но нищо не е сигурно в момента. Ще видим какво ще се случи след два месеца".

След два месеца ще бъде проведено ново Общо събрание, на което ще бъде избран новият президент, а до тогава Николов най-вероятно ще остане на поста.

След това той по всяка вероятност ще заеме длъжността почетен президент, което не бе веднага потвърдено от самия него.

Члена на Управителния съвет Георги Недев даде още информация.

"Аз подкрепих идея на Богдан Николов да се оттеглим от ръководството на централата. Мотивът е, че трудно се справяме с цялата ситуация, а и самият той не се чувства добре здравословно.

Надявам се това да е за доброто на спорта. Хубаво ще е Богдан Николов да остане почетен председател, но честно казано се надявам да дойдат нови лица, нови хора, които да поведат мотоциклетизма напред и това да доведе до неговото по-добро развитие. Надявам се спортът за подрастващи да започне да се развива по-успешно. Не знам дали ще се кандидатирам отново за президентския пост", заяви Недев.

По време на управлението на Николов България е била домакин на 28 кръга от световни и на 43 кръга от европейски първенства в мотокрос и супермото.