Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън вече е сред собствениците на отбора от Националната футболна лига Денвър Бронкос.

Главният акционер на отбора Роб Уолтън обяви новината с приповдигнат тон:

"Хамилтън е голям шампион, който знае какво е нужно да направиш печеливш отбор. Освен това е глобален посланик на равенството, включително и в своя спорт. С над 100 победи Люис е един от най-успешните пилоти за всички времена. Неговият непримирим дух и стандарт за високи постижения ще бъдат в услуга на групата от собственици и като цяло за организацията на Бронкос", се казва в изявлението.

Уолтън е собственик на отбора по американски футбол Бронкос от миналия месец, когато плати 4 милиарда и половина долара в най-скъпата сделка за спортен франчайс. За сравнение футболния Челси беше продаден на Тод Бьоли за 3,1 милиарда. Хамилтън беше част от консорциум, който се опита да закупи "сините" от Лондон, но не успя.

Звездният куотърбек на Бронкос Русел Уилсон отпразнува появата на Хамилтън в отбора, като със своята съпруга бяха гости на отбора на "Мерцедес" във Формула 1.

Люис не е единственият известен притежател на акции в Бронкос. Бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс също има дял.

Бронкос е трикратен шампион на Националната футболна лига, като последната му титла дойде през 2015-а.