Тимът от Формула 1 "Макларън" погледна в кристална топка за бъдещето и подписа договор с 13-годишно момче, на което се предрича бляскава кариера в моторните спортове.

Уго Угочукву е роден и израснал в Ню Йорк, а майка му е нигерийка.

И то не коя да е, а супермоделът Олучи Онвийгба - някогашна победителка в конкурса "Лице на Африка", участвала в куп ревюта и реклами на марки като "Tommy Hilfiger", "Gucci", "Christian Dior", "Armani" и т.н.

Тя носи и фамилията Орланди към името си. Това се случи, след като се омъжи за италианския дизайнер Лука Орланди преди 15 години.

Семейството живее в Ню Йорк, а момчето е американец като картотека в моторните спортове, където вече е популярно име. Той спечели Европейската картинг надпревара за юноши за 2020-а, а стилът му напомня на Люис Хамилтън на подобна възраст.

С него и е сравняван като резултати, а Люис бе феноменален още преди да навърши 15 години по пистите за картинг.

Именно "Макларън" даде път от тийнейджърска възраст на британеца, който днес е най-голямата звезда във Формула 1 и седемкратен шампион.

Подобна изглежда стратегията с Уго.

"Наблюдаваме прогреса на това момче с огромен интерес от известно време насам - разкри Зак Браун, изпълнителният директор на "Макларън". - И когато се отвори възможност, не можеше да я пропуснем. Нямахме никакво колебание да подпишем договор с такъв талант."