Най-добрият ни мотоциклетен състезател Мартин Чой ще участва на Световния шампионат по ендуранс на легендарната френска писта Льо Ман.

Грандиозното 24-и часово състезание започва в събота от 13 часа, като на трибуните се очакват повече от 150 000 зрители, а Евроспорт ще излъчи надпреварата на живо.

Въпреки контузията, която получи в Гърция преди началото на BMU Европейския шампионат през изминалия уикенд Мартин Чой ще се присъедини към френския отбор Energie Endurance 91.

"Като пристигна на място ще направя последни медицински прегледи и ще стане ясно дали ще карам. За сега не мога да кажа окончателно, но е възможно и да пропусна състезанието.

Неприятно започва за мен сезона, но такъв е нашия спорт и гледам реалистично на ситуацията. При всички положения ще бъда част от тима ни през цялото време на Льо Ман . Знам, че всички в отбора са изключителни професионалисти и дано имаме повече късмет в това издание на шампионата", сподели Мартин Чой.

Българинът се завръща в София в началото на следващата седмица и продължава интензивната си подготовка за предстоящите стартове от календара на 2022 година.

Това ще бъде 45-ото издание на превърналото с в класика състезание 24 Hours of Le Mans FIM Endurance World Championship, като реално дава старт на сезона в World Endurance шампионата.

Чой ще кара в него за отбора на Energie Endurance 91.