Българинът Никола Цолов е шампион в испанската Формула 4.

Родният талант в автомобилните спортове осигури своята титла кръг преди края с едно трето и две втори места в рамките на състезателния уикенд на пистата "Навара" в Испания.

Цолов, който е пилот на отбора "Кампос Рейсинг" има 331 точки, като без значение от класирането му в трите старта в Каталуния през ноември, той няма да как да бъде достигнат от основния си конкурент Хю Бартър от Австралия, който има 223 пункта.

Бартър успя да спечели и трите старта на "Навара" този уикенд, но това няма да се окаже дсотатъчно за него заради доминацията, която Никола Цолов имаше в средата на сезона със спечелените осем поредни състезания.

В първия старт Цолов завърши на трето място, а във второто състезание, което бе сериозно скъсено заради инцидент и кола за сигурност, родния талант завърши втори.

Още преди инцидента той бе плътно зад Хю Бартър, като след подновяването на състезанието опита една сериозна атака, но за съжаление неуспешна.

В последния старт за уикенда Цолов вече знаеше, че кара за шампионската титла и с брилянтно представяне той се нареди на второ място, а това бе напълно достатъчно, за да бъде провъзгласен българинът за шампион от испанската Формула 4.

Титлата е огромен успех за българския спорт, а подобно постижение безспорно увеличава шансовете на 15-годишния Цолов да бъде пилот от Формула 3 съвсем скоро, каквито са и очакванията за неговото развитие.