Марк Маркес падна два пъти в рамките на една и съща обиколка на пистата "Херес", където днес бяха първите тренировки и тестове преди Гран при на Испания в Moto GP.

Шесткратният шампион е добре и няма проблом да се включи в квалификациите в събота и състезанието в неделя.

ВИЖТЕ ИНЦИДЕНТИТЕ ОТ ДЕНЯ С МАРКЕС И КУАРТАРАРО, КАКТО И ПЪЛНОТО ПРЕВЮ НА ГРАН ПРИ НА ИСПАНИЯ>>>

Маркес, който е трикратен победител на "Херес", обяви, че "неговото състезание започва в събота", а петък е бил просто един ден, в който късметът е обърнал гръб.

Той се посмя и на куриозната ситуация да бъде изведен от пистата с "такси" - на мотора на Дани Педроса, друга испанска легенда, също с три победи на "Херес".

Пилотът на "Repsol Honda Team" обаче призна, че е необходимо да кара на ръба риска, за да бъде в близост до конкуренцията.

Маркес има кошмарен сезон, той падна ужасяващо на пистата в Индонезия, пропусна старта в Аржентина и се завърна в Остин за Гран при на Америка.

В Португалия падна отново, този път на квалификацията, като въпреки това стартира в Гран при. И мина отново прегледи, за да се установи да не се е появил отново проблемът с главата и очите му.

Куриозно, днес падна и Фабио Куартараро, световният шампион.

И при този инцидент моторът го удари здраво на неособено приятно място, но... французинът с прякор Дявола преодоля болката и продължи, за да даде най-бързите времена за деня.