Катрин Лег е оперирана в болница в Тулуза, след като счупи ръка и крак при тежка катастрофа напистата "Пол Рикар" по време на тестове преди Европейските серии на Льо Ман.

Британската звезда в тима на Richard Mille Racing е на 40 години и се счита за една от най-опитните жени в моторните спортове. И въпреки това допусна грешка в завой, след което излетя и се удари в предпазна ограда.

Операцията е извършена веднага, като британката е транспортирана в болницата с хеликоптер. Особено тежка е травмата на крака, който е счупен на две места.

"Травмите на Катрин не заплашват нейния живот, тя не е загубила съзнание нито за момент след катастрофата", написа в официален бюлетин клиниката "Сент Ан". Вероятно в понеделник състезателката ще бъде изписана и ще се прибере за лечение във Великобритания.

В неделя на "Пол Рикар" се открива сезона, забавен от пандемията.

Тимът Richard Mille Racing е съставен изцяло от дами-пилоти, като съотборнички на Лег са Татяна Калдерон и готовата вече за състезания София Фльорш.

Германката се разби в ужасяваща катастрофа през ноември 2019-а в Макао, като оцеляването и бе определено като чудо. Нещо повече - тя се завърна и няма търпение сезонът да започне.