Деветгодишен пилот загина в трагичен инцидент на пистата "Интарлагос" в Бразилия и новината смрази света на мотоциклетния спорт.

Аржентинският талант Лоренцо Сомашини катастрофира много тежко по време на състезание за деца и юноши, което е най-голямото за възрастите от 7 до 16 г. в Южна Америка.

Но тазгодишното издание на Honda Junior Cup никога няма да бъде забравено по трагични причини.

Лоло, както е наричан от всички в моторния спорт, които познаваха таланта, се удари в една от предпазните огради и бе изнесен от пистата незабавно към болницата "Албърт Айнщайн" в Сао Пауло.

Състоянието му бе обявено за стабилно след първите 24 часа от престоя, но във вторник рязко се е влошило. Момчето е починало въпреки спешната нова операция, която се е наложила.

Малкият носеше №99 на екипа си по време на състезания, който е символен за идола му в моторните спортове Хорхе Лоренцо. Испанецът взе три шампионски титли в Moto GP, като третата бе през 2015-а, когато е роден Лоренцо Сомашини.

Легендарният мотоциклетен състезател бе един от първите, които написаха съобщение на съпричастие към трагедията на семейството, след новината за кончината на момчето.

"Ужасни новини - написа в профила си в социалните мрежи Хорхе Лоренцо. - Сърцето ми е разбито.

Аз бях неговият идол, а той носеше и номера ми. За съжаление този спорт винаги е бил и остава опасен, може да се случи всичко.

Прегръдка за семейството на Лоло. Почивай в мир, малко и смело момче."