Никола Цолов финишира на 17-то място в основното състезание от Формула 3 в Белгия.

Българският състезател потегли четвърти, след като един от неговите съперници не успя да вземе участие заради инцидент. Цолов стартира със сликове на изсъхващата писта "Спа". За съжаление, той загуби голям брой позиции с напредване на надпреварата, тъй като имаше проблеми с гумите за сух асфалт.

Вчера Никола Цолов спечели първите си точки в F3. 16-годишният състезател финишира на седма позиция в спринтовата надпревара.

Времето преди началото на основното състезание бе хладно и сухо. Температурата на въздуха бе 12 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 16. По-голямата част от състезателите, включително Цолов потеглиха със сликове на изсъхващото трасе в Белгия, докато някои заложиха на гуми за мокър асфалт.

"Много се радвам, че най-накрая това стана факт, за да мога вече да не мисля за точките във Формула 3, които преследваме цял сезон. Надявах се на нещо повече както в събота, така и в неделното състезание, но днес рискувахме и не спечелихме. Преди старта днес ситуацията беше 50 на 50, никой не знаеше с какви гуми да излезем, но всички бяхме наясно, че в началото мокрите гуми със сигурност ще са по-бързи. Мислехме си, че пистата ще изсъхне много бързо. Но беше много студено, имаше и други фактори и пистата изобщо не изсъхна от старта до финала и мокрите гуми бяха правилният избор. С тях можех да се боря за първата ми победа във Формула 3", заяви българинът след финала.