24-годишният Енеа Бастианини от отбора на "Гресини" спечели втория си старт за сезона в Moto GP, след като запази спокойствие и изпревари водилия дълго колоната Джак Милър с "Дукати" на пистата в Остин, Тексас.

Състезанието за Гран при на Америките се превърна в най-вълнуващото дотук през годината и короняса италианеца, който носи прякора Звяра (идва от името му - бестия е звяр на италиански език).

Втори остана Алекс Ринс ("Сузуки"), а Милър се нареди едва трети.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ЗРЕЛИЩНОТО СЪСТЕЗАНИЕ В ТЕКСАС>>>

Бастианини спечели и първото състезание за сезона в Катар, като с втората си победа в Щатите събира 61 точки и води в генералното класиране.

Втори е Алеиш Еспаргаро ("Априля"), а актуалният шампион от миналия сезон Фабио Куартараро ("Ямаха") е пети с 35.

Състезанието в Тексас бе зрелище и заради невероятното състезание, което направи седемкратният победител там Марк Маркес ("Репсол Хонда"). Испанецът се озова последен след първите завои заради технически проблем на старта, но кара изумително, изпреварваше като луд и завърши шести, удържайки за тази позиция шампиона Куартараро.

Шесткратният крал на Moto GP обра овациите с невероятното завръщане, но сезонът му продължава да е сложен - падна много тежко преди 20 дни в Индонезия, пропусна заради травмите от този инцидент и старта в Аржентина, и е едва 13-и в генералното класиране (21 точки).