”Орлите” спечелиха с 2:1 на "Олд Трафорд" и по този начин си осигуриха мястото на полуфиналите, където вече са Манчестър Сити, Ливърпул и Кардиф.

Българинът Димитър Бербатов започна като титуляр, но бе заменен на почивката, като вероятната причина за смяната е контузия на българина.

Юнайтед пък игра много слабо и донякъде заслужено записа поражение и отпадна от надпреварата. Сър Алекс бе направил много промени в състава си, а голяма част от футболистите не оправдаха доверието на шотландския специалист.

Първата част на "Олд Трафорд" бе доста безинтересна. Вълнуващите моменти пред двамата вратари буквално липсваха, като все пак за домакините шансове се откриха пред Димитър Бербатов и Маме Бирам Диуф, докато за гостите възможности за откриване на резултата имаше пред Уилфред Заха и Шон Сканел. В нито една от тези ситуации обаче не се стигна до нищо по-опасно и до почивката началното нулево равенство се запази.

По средата на първото полувреме Димитър Бербатов имаше проблеми десния си глезен и на полувремето бе заменен от Рейвъл Морисън.

През второто полувреме и двата отбора имаха добри възможности, а донякъде изненадващо в 65-ата минута появилият се на почивката Дарън Амброус откри резултата в полза на Кристъл Палас. Полузащитникът нанесе великолепен далечен изстрел от около 25 метра, който се оказа неспясяем за Бен Амос.

Юнайтед обаче бързо се съвзе от шока. В 69-ата минута "червените дяволи" получиха правото да изпълнят дузпа, след като Федерико Македа се строполи в наказателното поле на "орлите". Спечелилият 11-метровия наказателен удар футболист се нагърби с отговорността и с чудесно изпълнение в долния десен ъгъл на вратата на Люис Прайс изравни.

До края на двубоя може би най-сериозният пропуск направи Глен Мъри в 90-ата минута. Нападателят, който влезе в игра през втората част, стреля силно към Бен Амос, но кълбото премина много близко до лявата греда на вратата на Манчестър Юнайтед. Така резултатът след изтичането на редовните 90 минути бе 1:1 и следваха две продължения по 15 минути.

В 98-ата минута на срещата "орлите" за втори път в мача излязоха с гол напред. Топката бе центрирана в наказателното поле на Бен Амос, Джони Евънс изпусна Глен Мъри, който с глава не остави шансове на вратаря на домакините и направи резултата 1:2.

До края на двете продължения по 15 минути Юнайтед показа напълно безидейна игра и имаше само едно чисто положение, пропиляно от Маме Бирам Диуф. Така "червените дяволи" не успяха да изравнят и по този начин отпаднаха от турнира, съобщи Novsport.