Домакините останаха трети с 33 точки, на точка зад втория Интер и на 8 точки зад шампиона Ювентус. Болоня пък прекъсна серия от шест поредни загуби като гост в калчото и се изкачи на 13-ото място с 18 точки.

Домакините започнаха активно, но в десетата минута бяха попарени. Николо Черубин центрира полувисоко от ляво, централните защитници на Наполи не успяха да изчистят и оставеният непокрит на далечната греда Маноло Габиадини от 5 метра засече в мрежата. В 19-ата минута Единсон Кавани стреля опасно от фаул от 25 метра, но Федерико Алиарди се разпъна и изби.

Малко по-късно след самостоятелна акция Марек Хамшик се измъкна в добра позиция в ляво в пеналта и стреля по тревата от десетина метра, но Алиарди успя да избие с крак. Болоня също използваше всяка възможност да атакува и в средата на полувремето Алберто Джиралдино вкара с глава за втори път топката в мрежата на Морган де Санктис, но попадението беше отменено заради спорна засада.

Наполи продължи да действа по-активно, но гостите получиха нов шанс за гол малко преди почивката, когато Алесандро Диаманти беше изведен в ляво в пеналта и шутира силно под гредата от 13-14 метра, но Де Санктис изби. Наполи започна силно след почивката и бързо стигна до изравняване. В 50-ата минута Лоренцо Инсиние беше изведен в ляво в пеналта и центрира остро в малкото наказателно поле. Вратарят Алиарди не успя да избие добре и Алесандро Гамберини от 3 метра засече в опразнената мрежа.

Малко по-късно домакините получиха нова възможност. При бърза контраатака Горан Пандев изведе Кавани в чиста позиция сам срещу Алиарди на границата на наказателното поле, но уругваецът стреля в тялото на вратаря. В 70-ата минута Наполи заслужено стигна до обрат. Инсиние центрира отлично от ляво към далечната греда и непокритият Кавани от 4-5 метра с глава прати топката в мрежата с 12-ия си гол за сезона в калчото.

Домакините продължиха да контролират двубоя и пропуснаха още няколко добри възможности, а в края бяха жестоко наказани. В 86-ата минута обратно на хода на играта резервата Панайотис Коне направи 2:2 със странична ножица от 14-15 метра след центриране от дясно на Гьорги Грацис. Минута преди края Болоня стигна до пълен обрат. Диаманти центрира от фаул от ляво и капитанът Даниеле Портанова с глава от 5 метра засече за 3:2, съобщи БТА.

В последните секунди на добавеното време Гьокхан Инлер можеше да изравни след самостоятелна акция от дясно, но швейцарецът стреля край целта.