"Още от първата минута бях в това състояние, защото тази публика го заслужава".

"Не искам да коментирам съдията, бихме Лудогорец и водим с една точка," продължи той.

"В момента има емоции, четири години не е стигал Левски до такава емоция, радвам се за тези хора."

За поредния провал на Локо София, запътил се към Б група с пълна сила, Тонев каза:

"Току-що разбрах, няма как да не съжалявам за Локо София. Съжалявам наистина, там има хора, които не го заслужават. Локомотив е отбор с история, и заслужава да бъде в А група. Но в днешния ден ме интересува само Левски."

Относно колегата си от Лудогорец Ангел Петричев, Тонев каза накратко:

"Да не коментираме такива случайно попаднали във футбола хора."

"Когато много си се трудил, е сладко, това важи за всички, включително за Илиан Илиев. Той има роля в това, което се случва днес. Аз лично ще го поканя, ако победим Славия, с нас," добави Иво Тонев, цитиран от Гонг.

"Няма какво да празнуваме тази вечер, какво да празнуваме?! Ще има премии, те са упоменати."

Ето и още от думите на Тонев:

"Мисля, че освен, че е първа, ще има много поредни титли. Аз ви казах и преди, че от 16 годишен съм мъж, не се срамувам да плача, когато съм щастлив или ядосан."

"Левски е голямо име, голям клуб, и това се дължи на всички хора, преди нас. Наско Сираков е един от хората, които са поставили основата на това, което се случи днес. Уважавам всички, които обичат Левски."

"Заради феновете имах сълзи в очите си още от самото начало. Без тях нямаше шанс да стигнем до 3:3 за Купата, нито да победим днес."

"Думата титла не е забранена. Това е думата, това е титлата. Ние сме на една крачка от титлата, просто трябва да излезем и да си я вземем на терена."

"Лудогорец е много добър отбор, чест прави и на отбора, на ръководството, че прави това, което прави там. Когато има 12 отбора като Левски, Лудогорец, Ботев Пловдив, ЦСКА, Литекс, тогава ще е добре футболът."

"Безспорно това е един от най-емоционалните ми моменти. Надявам се другата седмица да е най-емоционалният."

"Каквото и да съм изгубил, като нерви и сили, ще си е струвало, ако станем шампиони и влезем в групите на Шампионската лига. Това заслужават феновете на Левски. Това е следващата ни цел."