В 22-та минута Емил Гъргоров центрира от ъглов удар вляво от вратата на "Ботев", капитанът на "червените" Валентин Илиев изпревари всички на първа греда и с пета отклони топката към близкия ъгъл. Тя обаче се удари от външната страна на гредата и излезе в аут.

В 29-та минута Анисе получи пас от Мариян Огнянов зад отбраната на ЦСКА и вкара топката в долния десен ъгъл, но попадението бе отменено заради засада.

В 31-та минута Тодор Неделев с пас по тревата изведе Мариян Огнянов съвсем сам срещу вратаря на ЦСКА Томаш Черни, но Огнянов се подхлъзна и въобще не уцели топката.

В продължението след края на първото полувреме бразилецът Марсиньо изпълни отлично фаул от около 25 метра, топката летеше в десния горен ъгъл на вратата на "Ботев", но полският вратар Адам Стаховяк с плонж успя да избие топката в ъглов удар.

В 55-та минута бразилецът Марсиньо изведе по отличен начин Емил Гъргоров сам срещу вратаря на гостите Адам Стаховяк, но от десетина метра със силния си ляв крак Гъргоров прати топкота на сантиметри над напречната греда на пловдивчани.

В 63-та минута Йордан Христов проби по десния фланг и подаде по трева на Мариян Огнянов, който от десетина метра стреля право в ръцете на чешкия вратар на ЦСКА Черни.

Заключителните минути на мача, наричан от някои дербито на кръга, преминаха при нервни изблици. В 87-та минута главният съдия Станислав Тодоров изгони помощник-треньора на ЦСКА Анатолий Нанков заради бурни протести, съобщи БТА.

А в продължението на мача сенегалският защитник на ЦСКА Джаксон Менди бе изгонен, след като протестира бурно с искане да бъде отсъдена дузпа за нарушение на защитник на пловдичани срещу него.

В дербито Станислав Тодоров вдигна само три картона и то само на един футболист - жълт на Менди в 55-та минута за нарушение и втори жълт и съответно червен картон на сенегалския защитник в края на мача заради протестите му.