Двата отбора имат по 19 точки, две по-малко от лидера "Рома". "Милан" пък продължава да крета в долната половина на таблицата, като заема 12-о място с едва 8 точки.

Началото на мача не предвещаваше крайния изход от мача. Още в 19-а секунда на мача "Милан" поведе с гол на Съли Мунтари, който засече топката в мрежата след асистенция на Антонио Ночерино.

Постепенно домакините се съвзеха и упражниха натиск, като успяха да върнат гола в 15-а минута след точно изпълнен пряк сводобен удар на бившия играч на "Милан" - Андреа Пирло, съобщи БТА.

"Ювентус" продължи да доминира и логично стигна до пълен обрат през второто полувреме. В началото на втората част "Милан" можеше отново да поведе, но Буфон майсторски спаси удар на Робиньо.

"Юве" отвърна малко по-късно с хубава атака, завършила с удар на Пол Погба, спасен от вратаря на "Милан".

В 69-а минута натискът на домакините даде резултат и влезлият на терена минута по-рано Себастиан Джовинко вкара майсторски гол с удар в долния ляв ъгъл.

Пет минути по-късно "Ювентус" реши изхода от мача. Най-напред защитникът Филип Мексес получи червен картон и остави "Милан" с 10 души. В 75-а минута Джорджо Киелини вкара трети гол за "Ювентус" с добавка, след като топката преди това се отби в напречната греда след изпълнение на пряк свободен удар от Андреа Пирло.

В последната минута Съли Мунтари вкара втория си гол в мача и даде искрица надежда на "Милан".

В добавеното време Кристиан Сапата можеше да донесе точката за гостите, но не намери рамката на вратата, след като стреля силно с глава след центриране от корнер.

В другия късен мач "Лацио" и "Фиорентина" завършиха при нулево равенство и запазиха позициите си в класирането. 'Лацио" е седми с 11 точки, една по-малко от шестия Фиорентина.

Наполи гази с 4:0, Михайлов пак не игра