29-годишният футболист на Барселона обяви вчера, че слага край на кариерата си в националния отбор след загубата с 2:4 след изпълнение на дузпи от Чили на финала на турнира Копа Америка.

Президентът на Аржентина Маурисио Макри призова Меси да остане в отбора.

"Меси е длъжен да остане в отбора, това е задължително. Той ще отиде на Мондиал 2018 в Русия и ще стане шампион, Меси е длъжен да се вслуша в тези, които искат да му помогнат", каза и Марадона през аржентинските медии.

Играчите на Аржентина останаха крайно разочаровани, след като втора поредна година загубиха от Чили във винала за Копа Америка. Поражението за "гаучосите" е трето във финал на голямо първенство от 2014 година насан, след като те отстъпиха и пред Германия в мача за световната титла на Мондиал 2014 в Бразилия.

Междувременно президентът на футболната асоциация на Аржентина (АФА) Луис Сегура подаде оставка. Той замени на поста Хулио Грондона, който почина през 2014-а година. Аржентинският футбол в момента е съпътстван от проблеми в управлението. Юридическа намеса провали изборите за президент на Асоциацията, които бяха насрочени за 30 юни.

ФИФА наскоро създаде комисия за решаване на проблемите в АФА. Върховният съд на Аржентина пък постанови проверка в щабквартирата на организацията заради подозрение за злоупотреба със средства, получени от телевизионни права.