В момента с екипа на Левски зимна подготовка водят малко над 30 играчи, но Иванов и екипът му искат да оформят група от 22 или 23 от тях.
Гонзо: Сираков ми беше идол, учил съм се от него
"Нещата започват да се изясняват. Някои от футболистите ще бъдат преотстъпени. Това е по-добре за тях, защото през втория полусезон ще играем само 15 мача. Има сериозен интерес към някои от нашите футболисти. Ще останат 22 или 23 от тях", заяви Иванов.
Бошу: Левски е сред най-добрите в България
Гонзо: Йовов остава, Левски не е сергия
Единственият нежелан от ръководството играч на Левски е Саша Симонович, към когото има интерес от Локомотив (Пловдив). Той обаче има договор до лятото и не иска да напуска клуба. Под въпрос е оставането на Живко Миланов, който е заявил личните си условия пред швейцарския Аарау, както и това на бразилското крило Зе Соарес, който пък в близките дни ще замине за повторни медицински прегледи в Донецк за местния Металург.
Зе Соарес отново ще пътува до Донецк

В клуба все още чакат завръщането на Юсеф Рабех, който сам трябва да реши дали ще остане. Ако мароканският бранител предпочете трансфер зад граница, тогава Левски ще започне да преговаря за Иво Иванов от Берое. В Левски остава и Христо Йовов, който не пожела да премине в Стяуа и съвсем скоро ще получи предложение за продължаване на договора си, изтичащ през лятото.
 Във Франция: Еспаньол и Сантандер следят Бензукан
"Имах разговор с Йовов и още през декември се разбрахме, че ще продължим договора му. Неговото бъдеще е само в Левски, независимо дали ще бъде футболист или не. Чакаме и завръщането на Рабех (б.а.- на 9-и януари, събота). Ако главата му е чиста и не мисли за трансфери, той ще продължи да играе в Левски. Иначе харесвам Иво Иванов, но от Берое искат голяма сума за него, което е проблем", добави спортният директор на Левски.
С отбора вече тренират трайно контузените в края на миналия сезон Елин Топузаков и Георги Петков, а скоро се очаква и завръщането на Владимир Гаджев.
Халфът на "сините" ще започне да занимания наравно със съотборниците си през март и се очаква да навлезе във форма до края на сезона. Именно заради неговото отсъствие късно вечерта в четвъртък в София пристигна на проби френският халф Матьо Бошу.
За последно 176-сантиметровият халф защитава цветовете на френския третодивизионен Луан-Куйзо.
"Селекцията в Левски е отворен процес. Този футболист ни бе препоръчан лично от Седрик Бардон. Той ще остане 2 или 3 дни с нас, за да преценим неговите качества. Бошу е дефанзивен халф и има добри качества. Футболист, който е играл във Фиорентина, не би трябвало да бъде случаен", каза още Иванов.