Още в първите минути след опасен пробив на Гарет Бейл и след грешка на дебютанта Николай Бодуров, Морисън не успя да вкара от чиста позиция. В 10-ата минута на мача Ивелин Попов отне една топка в центъра и подаде към Мартин Петров, чиито шут бе спасен от вратаря на Уелс Хенеси. Самият Попов изпусна още един шанс в 27-ата минута.

Лотар Матеус: Заслужено спечелихме

В 33-ата минута треньорът Лотар Матеус се принуди да направи принудителна смяна след като Валентин Илиев получи контузия при едно единоборство. На негово място в игра се появи Павел Виданов.

В началото на второто полувреме падна гола за България. Той бе дело на Ивелин Попов, който се възползва от перфектен пас на Благой Георгиев и прониза вратаря на Уелс Хенеси в 48-ата минута. Домакините отговориха с чисто положение в 55-ата минута, когато Морисън излезе само срещу Николай Михайлов, но вратаря запази спокойствие и спаси топката.

До края на срещата и двата отбора имаха добри положения, но българите успяха да запазят резултата. Най-чистото от тях бе това на Робсън в последната минута на редовното време, когато той пропусна от малкото наказателно поле с глава.

В продължението Гюнтер от отбора на Уелс получи директен червен картон за груб фаул срещу Димитър Рангелов. Двубоят е от група "G" на квалификациите за Европейското първенство в Полша и Украйна, което ще се състои през 2012-а година.

С тази победа България спечели първи три точки в групата и се изкачи на трето място в нея. Съперникът ни Уелс е четвърти без спечелена точка. В следващите мачове на 12 октомври Англия приема Черна гора, а Уелс гостува на Швейцария. България ще почива на тази дата, информира Фокус.