Стремежът към активен начин на живот особено през зимния сезон ни насочва към фитнеса, но това носи със себе си и някои въпросителни преди да предприемем тази стъпка. Освен за изграждането на графика ни, трябва да се помисли и за багажа, който да носим към залата.

За целта задължителен аксесоар е раницата, която трябва да събере вещите ни, облеклото за тренировка и всичко останало, което се наложи да носим със себе си.

Перфектната раница държи екипировката ви добре подредена, дрехите сухи и без миризма, и е винаги готова за случая. Изборът на висококачествена раница за фитнес се свежда до няколко фактора. В идеалния случай тя ще има множество отделения, за да можете лесно да съхранявате и по-малките предмети, като например очила, телефон и ключове. Може също така да има джоб за бутилка вода и отделно отделение за вече използваните дрехи за тренировка. Като например това - https://modivo.bg/c/muzhe/chanti-i-ranitsi/ranitsi

Предлагаме ви 7 съвета за избор на нужния продукт:

Снимка: iStock by Getty Images

1. Решете какви функции са необходими

Това е от най-голямо значение, защото макар и раниците да имат еднакво предназначение, те могат да бъдат много различни. Сред функциите, за които трябва да помислите, е издръжливостта. Все пак е важно често ще ползвате продукта и ако става дума за три, четири пъти в седмицата, то раницата трябва да е готова на "дълъг живот". Тук е важна материята на раницата и здравината на циповете. Висококачественият материал може да се познае лесно. Вече споменахме отделенията, като освен за основните, може да се оглеждате и за такива за лаптоп например, обувки, или защо не принадлежности за баня, ако се къпете на място. Трябва да решите и какъв размер ви е нужен според броя предмети, които носите със себе си. Вентилационните свойства също са много важни, а те зависят от материала - има такива, които бързо могат да изпарят влагата. Разбира се, не на последно място е вашия личен стил, по който да изберете цвета и дизайна на новата си придобивка. Всички тези варианти се предлагат на сайта MODIVO.BG - https://modivo.bg/m/muzhe.html

2. Помислете за какво точно ще я използвате

Функционалността на вашата раница трябва да се избере според това как и къде тренирате. Важно е например дали ходите пеша или с обществения транспорт до мястото. От това зависи дали ще ви трябва лесен достъп до портфейла и ключовете ви. Ако носите раницата си в офиса, ще искате тя да изглежда по-представително, за да допълва официалния ви вид. Но пък ако ще я носите само във фитнеса, може да е от по-непретенциозен материал.

3. Материалът е едно от най-важните решения

Снимка: iStock by Getty Images

Не случайно се връщаме към този елемент, защото там разнообразието е голямо и е да направим грешка. Най-често срещаните варианти включват кожа, полиестер, текстил, памук и найлон. Кожата е издрържлива и биоразградима, а освен това носи хубав естетически вид на продукта. Недостатъкът е, че е по-скъпа и тежка. Полиестерът също е много издръжлив, а другото му предимство е, че е водоустойчив. Този материал дава и повече възможности за дизайна на раницата. Не случайно ще намерите на пазара най-много продукти именно с него. Найлоновите раници също се предлагат в широка гама от цветове и стилове.

4. Не правете компромиси с размера

Размерът на раницата не зависи само от дължината и широчината й, но и обемът, който може да събере в себе си. Хубаво е, ако имате стойностите на височината, ширината и дълбочината на продукта, да го сравните с размера на вашия гръб. Измерете от точката между врата и раменете ви до тази на кръста ви. Раницата трябва да се побира комфортно в това пространство. Що се отнася до обема, вземете с по-голям, ако ще използвате продукта и за разходки в планината, пикник и други подобни занимания.

5. Помислете как ще подредите вещите си

Вече споменахме, че хубавите раници трябва да имат достатъчно отделения, а колко точно са ви нужни, може да прецените съвсем лесно. Помислете си за всички предмети, които носите на път за фитнеса. Някои от тях не могат да стоят в едно и също отделение. Такива като ключовете, портфейла и телефона може да са в по-малки отделения, например вътрешни за по-голяма сигурност.

Снимка: iStock by Getty Images

6. Дизайнът трябва да е подходящ за вида тренировка

Раницата не е задължително да се използва само за фитнес, но и за друг вид активни занимания. Има много продукти, които са предназначени за конкретни дейности като например йога, футбол, баскетбол, тичане и т.н.

8. Раницата също изисква грижи

Не правете компромиси с чистенето на продукта. Перфектната раница има дълъг живот и е издръжлива, но и зависи колко се поддържа чиста. Някои от моделите издържат на много пранета, а други могат да ни разочароват. Всичко зависи от материала, който изберем. Важно е когато изберем нашия продукт, да прочетем етикета с инструкциите за изпиране. Някои се перат в пералнята, но други само на ръка.

Чудите се как да изберете перфектната тениска? Основното, разбира се, е да изберете размер, цвят и материя. Но има и други тънкости, които е добре да знаете. Някои идеи за мъжката мода в тениските и как да промените визията си може да откриете тук.

*Спонсорирана статия