* Съдържание на Обединена българска банка 

53 мъжки и 26 смесени двойки ще участват в любителския турнир на ОББ, който ще се проведе на 7 и 8 октомври на кортовете на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина. В рамките на два дни фенове на тениса от цяла България, включително и служители на банката, партньори, клиенти и приятели, ще премерят умения в два формата - мъжки двойки и смесени.

Настоящото издание на турнира е пето и е с рекорден брой участници. Банката е основен спонсор и партньор на Българския национален тенис център от 2018-а година. Националната база разполага с 12 корта и централен корт с трибуни за 1000 зрители, който също ще се използва за надпреварата през уикенда.

Сред записалите в турнира тази година има познати имена на играчи от предишните издания, както и нови. През 2022-а шампиони при смесените двойки станаха Венцислав Тодоров и Надежда Симова, които триумфираха с 6-0 над Пейчо Пейчев и Сабина Радина-Кафтанова на финала. При мъжките двойки титлата бе за Кристиан Герасимов и Саркис Харалампиев след 6-3 над Братан Иванов и Боян Сираков. Те получиха трофеите от Петър Андронов, председател на Надзорния съвет на ОББ.

Този уикенд и двете двойки-победители ще опитат да защитят титлите си. Главен съдия на турнира ще е Милена Коцева. Първото издание на голямото тенис състезание на ОББ за любители е през 2018-а.

Турнирът е част от дългосрочната политика на KBC Груп за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословен начин на живот.

Източник: Обединена българска банка