Десет националности, повече от 13 000 боксьори, четири категории, посланик Рой Джоунс-младши и залог от един милион долара - Hell Boxing Kings, уникален проект в бокса, в който освен Чехия, Унгария, Гърция, Словакия и Румъния участва и България. След успешна квалификационна фаза, която се проведе във всяка от десетте участващи държави, най-добрите боксьори се срещнаха в Мишколц, Унгария, през изминалата седмица.

снимка: Hell Energy

Във втория етап на Hell Boxing Kings се проведоха 85 двубоя, бяха белязани повече от 20 тежки нокаута (можете да научите повече в instagram - Hell Boxing Kings), но най-вече - донесе огромни позитивни емоции! Само осем състезатели във всяка от четирите категории успяха да преминат в следващата част на турнира и да останат в борбата за големите награди.

Българският флаг в следващия етап ще бъдат защитаван от Даниел Асенов (в категория до 60 кг) и Божидар Джуров (в категория до 67 кг). Страната-домакин Унгария ще бъде представена девет пъти в четвъртфиналната пирамида и е единствената, която присъства във всички категории.

снимка: Hell Energy

Пет билета за следващия кръг си осигури Румъния, по четири - Словакия и Азербайджан, три - Гърция, по два - Сърбия и Чехия. Единствено Фран Ходак в тежка категория ще продължи да носи хърватското знаме. Нито един представител на Босна и Херцеговина не успя да пробие сред първите осем.

Унгария ще продължи да има четирима представители в категория до 60 кг, което означава, че във втората фаза тази категория е запазила 100% успеваемост. Сред бойците от категория до 67 кг впечатление направи Петър Новак. Талантливият чех първо нокаутира тежко Христос Севастос от Гърция, за да се изправи след това срещу домакина Дани Даниел. Камран Шахсуварли с лекота изпълни ролята на фаворит. Бронзовият медалист от Летните олимпийски игри в Рио де Жанейро, Бразилия, ще бъде един от четиримата останали представители на Азербайджан в третата фаза на турнира.

снимка: Hell Energy

Революционният турнир Hell Boxing Kings ще продължи със следваща фаза в края на настоящата календарна година. Събитието, чийто посланик е легендарният световен шампион Рой Джоунс-младши, ще отличи четирима победители. Всеки от тях ще вземе щедрата награда от $100 000, ще доминира в Шампионската лига по бокс и може да получи подкрепата на силен спонсор в лицето на марката Hell.

ПРЕГЛЕД НА КЛАСИРАНИТЕ УЧАСТНИЦИ:

ТЕГЛОВА КАТЕГОРИЯ ДО 60 КИЛОГРАМА

Тибор Катона (SVK)

Гергели Шараз (HUN)

Роберт Чики (HUN)

Тауфур Алиев (AZE)

Ковач Крузито (HUN)

Левенте Олах (HUN)

Велко Глигорич (SRB)

Даниел Асенов (BUL)

КАТЕГОРИЯ ДО 67 КИЛОГРАМА

Лобош Шорм (CZE)

Петър Новак (CZE)

Рафаел Буза (HUN)

Самуел Роман (ROU)

Сеидага Нагиев (АЗЕ)

Мариан Орута (ROU)

Божидар Джуров (BUL)

Юрай Бона (SVK)

КАТЕГОРИЯ ДО 75 КИЛОГРАМА

Теохарис Цаосидис (GRE)

Богдан Юратони (ROU)

Камран Шакшуварли (AZE)

Николаос Евангелос (GRE)

Расим Чобанли (АЗЕ)

Александру Мачинго (ROU)

Левенте Хемес (HUN)

Сома Местер (HUN)

КАТЕГОРИЯ НАД 91 КИЛОГРАМА

Фран Ходак (CRO)

Лукаш Лабашко (SVK)

Левенте Киш (HUN)

Питър Вайс (SVK)

Ищван Бернат (HUN)

Стелиос Рулиас (Гърция)

Владан Бабич (SRB)

Емануел Микан (ROU)

Съдържание на: Hell Energy