Капитанът на националния отбор по волейбол Цветан Соколов е състезател с изключително успешна международна кариера - шампион е на Италия, Турция и Русия, трикратен шампион е на световното клубно първенство, както и трикратен победител с клубните си отбори във волейболната Шампионска лига. Неговата фигура е обединяваща и ролята му на капитан е изключително важна за отбора. Желанието за победа е в кръвта му.

Добрата и балансирана храна безспорно е сред важните фактори за отлична кондиция и със сигурност е предпоставка за победа. Затова и Лидл България работи усилено, за да допринесе за рационалното хранене* на своите клиенти. Плодовете и зеленчуците в Lidl са горди носители на Qudal - отличие за най-високо качество на отдела за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети в България. Неслучайно Лидл България e верен и устойчив партньор на волейбола у нас.

Помолихме Цецо Соколов да сподели с нас какъв би бил неговият звезден тим от плодове и зеленчуци и какво според него е основното правило, което води един отбор към победа.

Ако трябва да съставиш отбор от плодове и зеленчуци, кои ще са в твоя тим и какви постове би им дал?

Като разпределител бих сложил банан - бананът дава енергия. Центрове краставици - свежи и високи. Като посрещачи моркови - те са основен продукт за готварството , както и посрещачите за един отбор, а това, че са тънки предполага и тяхната подвижност, което е важно качество. Като либеро - маруля. А за диагонал - домат. Той е хранителен и изключително полезен. Все още има спор сред някои дали е плод или зеленчук. Всеки има мнение за него и очевидно притежава качествата и за двете. Което пък може да бъде съотнесено към един диагонал, който трябва да има качества за многокомпонентна игра - както в атака, така и на посрещане и блок.

Кажи ни любимата си рецепта със свежи плодове и/или зеленчуци?

Любима рецепта? Ами, мисля че няма човек, който да не харесва зеленчуци и плодове. Заедно и поотделно, особено ако са с вкуса на детството - като свежите плодове и зеленчуци в Lidl. Качеството и вкуса на плодовете и зеленчуците са най-важни за всяка рецепта, ето защо със семейството ми разчитаме винаги на качеството, което предлагат Lidl. Така че бих казал, че обичам всички.

Какво е основното (твоето) правило във волейбола, което води към победа? Правило за победа според мен няма. Целта и желанието за победа обаче са моят двигател. Много труд, постоянство и това, че винаги, независимо от отбора, срещу когото играем, искам да побеждавам!

Имаш ли си ритуал преди мач?

Ритуал не бих казал, че имам. Може би това, че слушам музика и се фокусирам върху това, което предстои минути преди да започне мача. Но не бих го нарекъл ритуал.

Българските волейболисти са истински фенове на свежата и проверена за пестициди продукция. Затова успешното им партньорство им с Лидл България продължава. Ако вие пък сте фенове на волейбола, можете да си купите билети за груповата фаза от ЕвроВолей 2023 г. във Варна с 20% отстъпка до 11.09.2023 г. само с Lidl Plus.

За да го направите, влезте в приложението, вземете кода за отстъпка от меню "Още", секция "Партньори". После влезте в сайта eventim.bg и изберете мача, който искате да гледате. Въведете кода за отстъпка и натиснете бутона "Покажи промоция". Маркирайте желания брой билети и викайте за победа на нашите лъвове.

*А за да научите повече за Политиката за рационално хранене на Лидл България, посетете Политика за рационално хранене - Lidl Лидл България


Материалът е предоставен от Lidl.