Добрата и балансирана храна безспорно е сред важните фактори за отлична кондиция и със сигурност е предпоставка за победа. Затова и Лидл България работи усилено, за да допринесе за рационалното хранене* на своите клиенти. Плодовете и зеленчуците в Lidl са горди носители на Qudal - отличие за най-високо качество на отдела за пресни плодове и зеленчуци във верига супермаркети в България. Неслучайно Лидл България e верен и устойчив партньор на волейбола у нас. Дни преди началото на мачовете от груповата фаза на Евроволей 2023 във Варна говорим с централния блокировач от националния ни отбор Светослав Гоцев.

Слави, ако трябва да съставиш отбор от плодове и зеленчуци, кои ще са в твоя тим и какви постове би им дал?

Като спортист се опитвам да се храня разнообразно, правилно и балансирано. Харесвам всички плодове и зеленчуци и ми е трудно да посоча конкретни. Наблягам основно на сезонните плодове и зеленчуци. Но придържайки се към въпроса, в моя отбор биха влезли домати (много обичам български розов домат), зеле и морков, а от плодовете бих избрал банан, диня и боровинки.

Кажи ни любимата си рецепта със свежи плодове или зеленчуци?

Любимият ми десерт е чия с кисело мляко и свежи плодове. От предната вечер смесвам 1-2 с.л. чия с половин кофичка кисело мляко. За по-сладък вкус може да се добави и 1 с.л. мед. След това се декорира с любимите ни свежи плодове.

Какво е основното (твоето) правило във волейбола, което води към победа?

Според мен качествата, които водят към победата, са дисциплина, целеустременост и отдаденост към работния процес. Не всичко се получава веднага и от първия път, но ако следваш правилния подход на работа, усилията се отплащат в последствие.

Имаш ли си ритуал преди мач?

Специален ритуал нямам, но по-скоро рутина, която всеки спортист спазва. Тренировка сутрин преди мач, обяд, почивка и възстановяване с физиотерапия или масаж преди мач, ако е необходимо (в случай, че трябва да се поработи върху някоя болежка), след което следва мача.

Българските волейболисти са истински фенове на свежата и проверена за пестициди продукция. Затова успешното им партньорство им с Лидл България продължава. Ако вие пък сте фенове на волейбола, можете да си купите билети за груповата фаза от ЕвроВолей 2023 г. във Варна с 20% отстъпка до 11.09.2023 г. само с Lidl Plus.

За да го направите, влезте в приложението, вземете кода за отстъпка от меню "Още", секция "Партньори". После влезте в сайта eventim.bg и изберете мача, който искате да гледате. Въведете кода за отстъпка и натиснете бутона "Покажи промоция". Маркирайте желания брой билети и викайте за победа на нашите лъвове.

*А за да научите повече за Политиката за рационално хранене на Лидл България, посетете Политика за рационално хранене - Lidl Лидл България


Материалът е предоставен от Лидл.