След точно 4 години, на 21 ноември 2022-а, планетата ще тръпне за откриването на Световно първенство по футбол в Катар.

То определено е най-скандалното като избор на домакинство до момента, като доста преди началото му критиките и негативните реакции са непрестанни.

Основната причина е изборът на мястото - Катар. Малката, но много богата арабска страна си спечели честта да приеме най-гледаното спортно събитие, но се подозира, че използва задкулисни действия и бе разпален огромен корупционен скандал.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ СТРОЕЖИТЕ НА СТАДИОНИТЕ В КАТАР>>>

Първенството в пустинята ще бъде първото, което ще се проведе през зимата (21 ноември-18 декември 2022 г.).

Разстоянието между най-отдалечените стадиони е едва 55 км, за разлика от над 2 хиляди км, които разделяха Екатеринбург и Калининград през Мондиала това лято. 

Феновете ще бъдат транспортирани от с влак изграден специално за първенството. Те реално ще могат да гледат два мача в един ден от Мондиала на живо, като се придвижат от стадион до стадион. Нещо, което бе абсолютно невъзможно на всяко първенство след Втората световна война.

Влакът, който ще транспортира феновете

Снимка: Twitter

По изграждането на арените се работи усилено, но пък имаше и доста критики заради робския труд при мизерни условия, на който са подложени работниците. Има и немалко информации за жертви.

Факт е обаче, че организаторите не щадят усилия и средства около Мондиала. Очаква се първенството да бъде най-модерното до този момент, а проектите на стадионите са като картини от бъдещето. Всъщност... каквито са.

ЕТО КАК ИЗГЛЕЖДАТ СТАДИОНИТЕ В ТОЗИ МОМЕНТ>>>

Уникални стадиони, напълно нови градове и страхотна инфраструктура се изгражда в пустинята.

Организаторите са уверени, че всичко ще бъде готово месеци преди старта на първенството, за разлика от това в Русия, където имаше сериозно забавяне.

Арената обаче изглежда далеч от готова

Снимка: Twitter

Ето го Катар точно четири години преди събитие №1 в историята на страната.