Челси се договори с Рен за полузащитника Лесли Угочукву. Ще струва 28 милиона евро.

Челси взима Аксел Дисаси от Монако, бранител. Струва 45 милиона евро.

Челси предлага 30 милиона евро за вратаря на Брайтън Роберт Санчес.

Собственикът на Челси предлага 1-годишен наем за Килиан Мбапе от ПСЖ, който би струвал около 80 милиона евро.

Това са новини само от последните 72 часа. Два сигурни трансфера, един почти сигурен и един, който по-скоро звучи като пожелателен. Казано иначе - просто една обикновена седмица от живота на футболен клуб Челси, откакто собственик там е американецът Тод Бьоли.

Снимка: Getty Images

С Угочукву и Дисаси, които до часове ще минат прегледи, новите попълнения това лято вече са 6, като за тях са платени общо 185 милиона евро. Вратарят почти сигурно също ще бъде привлечен и така новите ще станат 7, а парите за тях - 215 милиона евро.

Миналото лято и през януари, в двата трансферни прозореца, Бьоли излезе на пазара като надушила кръв акула, още на старта на своето управление.

Челси даде 612 милиона евро и взе 17 нови играчи. Ако ги изброим всички, някъде по средата ще ви се отще да четете повече - просто водопад от имена, някои звездни, други - малко познати.

Енцо Фернандес струваше 121 милиона евро от Бенфика, той бе рекордната сделка.

Така до края на седмицата, ако теглим чертата, Челси ще има 24 нови играчи, привлечени от юни 2022-ра до август 2023-а. Нищо чудно да дойдат и още през този месец.

Това е направо нереално дори като за модерния футбол. Новите са двама вратари (ако стане сделката за Санчес), осем защитници, петима халфове и девет нападатели. Практически цял нов отбор с резервите, че и още.

От последния състав "преди Бьоли", реално в първия тим през новия сезон ще гледаме само Кепа, Рийс Джеймс и Бен Чилуел. От тима, спечелил пък Шампионската лига през 2021-ва - само Джеймс и вратаря Кепа. Те останаха, а минаха едва две години...

Като се замисли човек, Челси наистина само преди 24 месеца взе най-важния трофей във футбола, а после вдигна Суперкупата на Европа, Световната клубна титла, а игра и още три финала за местни трофеи през този период. Не звучи като отбор, който е бил в тежко състояние и е била нужна чак такава подмяна, нали?

ОК, ще кажете - така решили босовете, така направили. Сменили за година трима треньори, подменили 24 играчи... Малко е необичайно, да не кажем, че на това ниво е направо нечувано, но...

Оставяме като отворена, отделна тема, че Челси реално няма как да се впише в регулациите на Финансовия феърплей. И не се вписа - глобиха го 10 милиона евро преди дни заради това от УЕФА.

На фона на 830 милиона евро за играчи - какво толкова!?

Снимка: Getty Images