Манчестър Сити е новият носител на трофея в Шампионска лига. За мнозина заслужено и напълно очаквано, но именно "гражданите" са новият футболен господар на Европа.

Макар и трудно, Интер бе ударен с 1:0 на финала в Истанбул, а това оформи и така жадувания требъл, с вече спечелената титла и Купа на Англия в рамките на сезона.

Манчестър Сити влезе в отбраното семейство с европейски шампиони, което според мнозина дели клубовете на континента на "големи" и "малки".

А колко важен бе този трофей за водения от Пеп Гуардиола говорят ясно реакциите след последния съдийски сигнал.

Защото, когато една група играчи, спечелила 13 трофея на домашната сцена за шест години, включително и пет титли от Висшата лига, започне да плаче наудържимо след поредни триумф, то със сигурност в него има нещо по-специално.

ВИЖТЕ РАДОСТТА НА ИГРАЧИТЕ ТУК >>>

Снимка: Getty images

Сълзи имаше и в очите на Пеп Гуардиола. Човек, който за трети път спечели Шампионска лига, а и се превърна в първия треньор с два требъла с два различни клуба.

Но и той не сдържа сълзите си, а сякаш огромен товар падна от неговите плещи с тази Шампионска лига. Просто от утре Гуардиола знае, че няма какво и на кого на доказва.

Снимка: Getty images

Емоциите след подобни триумфи са винаги нещо специално и са това, което кара целия свят да гледа финалите.

Именно тези емоции осмислят тази велика игра.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ МАЧА ВУК >>>

Снимка: Getty images