Четири мача днес ще решат съдбата на още 5 отбора на Световното първенство.

Три вече я знаят - Перу отпадна, а Франция и Хърватия се стягат за осминафинал, като остава да разберат само съперника и потока си в елиминациите.

Ето ги сценариите на мачовете днес:

17 часа, Москва

Група С, Дания - Франция

Франция се класира за осминафиналите, а ако не загуби днес, печели и първото място в групата. Това отрежда за съперник в следващия етап втория тим от група D (мачовете в нея са по-късно днес).

Дания се класира с равенство или победа, като ако спечели, оглавява групата. Ако са втори, датчаните играят срещу победителя в група D.

17 часа, Сочи

Група С, Австралия - Перу

Перу е отпаднал и играе само за чест.

Австралия може да се класира само с победа, но гарнирана с поражение на Дания от Франция по същото време. Ако "кенгурата" победят с два гола разлика, а "динамитът" загуби, напред със сигурност отиват австралийците.

При успех само с едно попадение, те ще чакат с какъв резултат губи Дания, за да пресмятат голова разлика (към момента 2-3 на Австралия и 2-1 на Дания).

21 часа, Санкт Петербург

Група D, Нигерия - Аржентина

Нигерия ще се класира с победа, а при реми ще очаква Исландия да не победи с два или повече гола Хърватия. При загуба африканците отпадат.

Аржентина може да се класира само с победа, която е по-голяма от евентуална такава на исландците в другия мач. Ако Хърватия не загуби, а Аржентина победи, Лео Меси и компания отиват на осминафинал.

21 часа, Ростов

Група D, Исландия - Хърватия

Хърватите са осминафиналисти, а точка тук ги прави и победители в групата. Същото ще се случи и при поражение, ако изражението му и евентуална победа на Нигерия не обърнат головата разлика в полза на африканците (сега е +5 за отбора на Златко Далич).

Исландия се нуждае от победа на всяка цена. Ако Нигерия не загуби от Аржентина, успехът на северняците трябва да е с 2 или повече гола. Ако Аржентина победи в другия мач, исландците трябва да спечелят с поне същото цифрово изражение като южноамериканците и да ги изпреварят по голова разлика.