Левски продължава с промените, а след тези в Управителния съвет, клубът смени и треньора. Славиша Стоянович вече не е част от щаба на "сините", а заместникът му е добре познат у нас в последните години - Георги Дерменжиев.

64-годишният специалист е една от фигурите,  които имат основен принос за огромния успех на проекта Лудогорец. Той се появи в разградския клуб след влизането му в елита и името му, без никакво съмнение, ще бъде винаги асоциирано с големите моменти там.

През първите сезони (2011-2013 г.) Дерменджиев бе помощник на Ивайло Петев. Отборът стигна до две титли на страната, но заради провалите в Европа, треньорският пост в Разград бе поет от Стойчо Стоев. И при него обаче Дерменджиев остана в щаба.

Лудогорец стигна до нова титла, но впоследствие и Стойчо Стоев бе освободен. За да дойде моментът на някогашния футболист на Славия, Янтра и Спартак (Пд), който познаваше най-добре отвътре отбора и целия процес в Разград.

За Дерменджиев още тогава се говореше като за специалист, който е изряден по отношение на планирането и воденето на тренировъчния процес и подготовката на отбора. Но не бе ясно как би водил като главен наставник такава формация от звезди.

Отговорът дойде достатъчно категорично. Треньорът пое юздите на клуба и постига това, което предшествениците му не успяха - класира тима за групите на Шампионска лига. Под ръководството на Дерменджиев, отборът от Разград стана част от семейството на топ отборите на континента. Това са фактите, въпреки че у нас традиционно всеки има мнение и се чуваха какви ли не "приказки на маса" как този тим можел да играе и без наставник.

Българският шампион се представи повече от достойно при дебюта си в груповата фаза на Шампионската лига, записа и победа - първа за роден тим на такова ниво.

На пръв поглед изненадващото назначение на Дерменджиев се оказва печеливш ход, а разградчани се класираха още веднъж за групите на Шампионска лига, спечелиха и три титли на страната.

С тези си успехи, Дерменджиев определено е най-успешният роден треньор през новия век. Като статисктика той е надминава и "синия" любимец Станимир Стоилов, поне на родна територия и с български клуб.

Под ръководството на Дерменджиев са и най-безапелационните титли на Лудогорец. Години, в които отборът играеше атрактивен атакуващ футбол и бележеше доста голове във всеки мач.

В това отношение треньорът е показал ясно какво е разбирането му за това как да играе отборът, който води.

Преди успехите с Лудогорец, Георги Дерменджиев изкара 9 години в Литекс като помощник и ще е интересно съперничеството в следващите месеци с ЦСКА, днес управляван от Гриша Ганчев. Двамата се познават отлично.

Освен кратки периоди в Спартак (Пловдив) и Сливен, Дерменджиев е помощник на всяко едно място в кариерата, преди да постигне успехите с Лудогорец. Те му дават достатъчно солидна визитка, за да е достоен за гранд като Левски. Името му бе спрягано и за национален селекционер преди време.

Дерменджиев пробва късмета си в Казахстан, но неговият Ордабаси се сблъска със сериозни финансови проблеми и треньорът реши да напусне.  Така след малко повече от година затишие, името Дерменджиев отново стана актуално, и то в челните новини за българския футбол.

Той ще води един от двата ни гранда, а там нивото като обществено внимание е доста по-сериозно от това към Разград, при цялото ни уважение. Спокойното и необезпокоявано водене на тренировки и ежедневният вътрешноклубен живот в Лудогорец ще бъде далеч в миналото за този спокоен човек, наричан понякога леко свойски с "Чичо Гошо".

Това, че Дерменджиев пристига в сезон, който наглед е без особени изгледи за успехи, също може да се окаже от полза на треньора. Левски вече е аут от турнира за Купата на България, а да пребори Лудогорец за титлата изглежда непосилна задача (разликата е 10 точки).

Дерменджиев ще има време в пролетта, лишена от високи очаквания, да може да подготви и обиграе отбора си. И - както се надяват левскарите, да го накара да играе в онзи атрактивен стил, познат от Разград.

Изглежда това би била единствената радостта на "сините" фенове през престоящата футболна пролет.