Toй е любимец на много, много фенове на футболната игра по цялото земно кълбо. В най-силните си години енергията му по терените просто бе заразна, а освен това усмивката рядко слизаше от лицето му. Той е Даниел Алвеш да Силва, считан за един от най-добрите крайни защитници в историята и също така - най-титулуваният човек в световния футбол в цялата му история.

Алвеш има общо 43 трофея като професионалист. Нещо, което изглежда на пръв поглед невъзможно, но е самата истина.

Сега обаче на някогашната звезда на Барселона не му е до усмивки, защото категорично не изживява най-добрите си дни. Казват, че 40-годишнината на човек не се празнува, като, разбира се, това са суеверия, но Алвеш със сигурност би предпочел да не я празнува при нормални обстоятелства. А не да я посрещне в затвора, където се намира от известно време заради обвинение в изнасилване.

И така вместо да продължава да играе професионално, след като за последно го направи с екипа на мексиканския УНАМ Пумас по-рано този сезон, ветеранът записа дебют за...затворническия футболен тим в затвора с лек режим "Брианс II".

Getty Images

В Барселона, където по ирония на съдбата минаха и най-силните години на Дани.

Kак обаче се стигна до тази ситуация? Бразилецът винаги е бил известен и с това, че обича да купонясва, а ходенето му по мъките започна на 20 януари тази година, когато каталунската полиция го арестува заради обвинение за изнасилване. Въпросната случка се е разиграла на 31 декември миналата година в нощен клуб в Барселона, където жертвата се запознава с футболната звезда.

Играчът е обвинен в редица неща, включително, че е карал жената да докосва половия му орган без нейното желание, заповядвал и е да го последва в тоалетната, където я е тръшнал на земята, удрял й е шамари, а след като е отказала да му прави орална любов, директно я е изнасилил.

До момента самият футболист е дал четири различни версии за случилото се, като три от тях са известни с повече детайли. Според първата Алвеш смята, че това е постановка и жертвата просто иска да стане известна на негов гръб и не е знаел, че тя е в тоалетната, когато е влязъл там. После обаче заявява пред съда, че е влязъл преди жената в тоалетната, а тя е стояла там, докато той се облекчи. Третата пък гласи, че тя му е направила фелацио, а после се се съгласила да прави и секс с него.

Снимка: Getty Images

Адвокатите му търсят начини да го оневинят, като дори изкараха на бял свят чатове, според които той и въпросната дама са се разделили с най-добри чувства и не може да става и дума за изнасилване, а всичко е по взаимно съгласие.

Вече няколко месеца Алвеш продължава да очаква развитие на делото си, като в затвора се радва на статут на суперзвезда и няма информация да е имал проблеми. Дори напротив, намерил е как да изкарва пари, продавайки свои автографи.

Но това вероятно е един от малкото светли лъчи за футболната звезда, който бе напуснат от съпругата си Йоана Санс, която заяви, че Алвеш вече е затворена глава в нейния живот.

За сметка на това пък получи подкрепа от предишната си съпруга и майка на децата му - Дана Динора.

Зад решетките Алвеш се радва на по-специални условия. Настанен е в самостоятелна килия, а когато излиза от нея, с него винаги има по няколко надзиратели, които да го пазаят от евентуални нелицеприятни случки. Освен това, голяма част от работещите в затвора са фенове на Барселона, където той бе истинска звезда.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Защитникът получава подкрепа и от семейството си, а брат му бе категоричен, че това е постановка и става дума за "демоничен заговор".

"Това беше капан и Дани падна в него, това е. Той има пълна подкрепа от семейството ни. Доказал е за толкова много години, че има безупречна репутация. А сега кариерата му е опетнена заради тази каша. Със сигурност ще направим всичко, за да го измъкнем от тези дяволска схема, в която е въвлечен. Той е жертва на демоничен заговор", категоричен е Ней Алвеш.

Представители на футболната звезда са опитали да стигнат до извънсъдебно споразумение с 23-годишната жертва, но тя категорично отказва и иска ефективна присъда.

Минималната такава е 4 години, а максималната, която може да получи Алвеш - 12.

Но дори и да му се размине, вече 4 месеца Алвеш е зад решетките, а личният му живот изглежда съсипан. Защото, съгласете се - едва ли някой, дори и самият играч, е допускал, че 40-ият юбилей ще бъде посрещнат зад решетките...