Атлетико (Мадрид) отстъпи с 0:7 на Барселона във финала за женската Суперкупа на Испания. Въпреки разгромната загуба, една от състезателките на столичния тим, Вирхиния Торесийя, записа най-голямата победа в кариерата си досега.

27-годишната футболистка може и да не стигна до трофея, но тя категорично е супершампионка. 

Националката на Испания се завърна в игра след близо две години отсъствие заради тумор на мозъка.

“Никога не съм си и помисляла, че нещо такова може дами се случи. Но се случи. Искам всички хора, които страдат от подобни заболявания да знаят, че могат да ги преодолеят”, каза тя след диагнозата си, а в крайна сметка успя да извърви дългия път, получавайки подкрепа от цяла Испания.

След диагнозата, състезателките на Атлетико и Барселона, където Вирхиния също е играла, излизаха на терена с нейна тениска с №14, а не след дълго това стана традиция и в националния отбор на Испания.

Диего Коща също подкрепи Торесийя в началото на борбата и показа нейната 14-ка след един от головете си за Атлетико през 2020 година. 

Националката поднови пълноценни тренировки във втората тполовина на миналата година, като не пропускаше шанс да благодари за подкрепата на абсолютно всички.

За да се стигне до неделния мач, в който тя се върна на терена за първи път от почти две години насам.

“Ти си пример за всички нас”, написаха от Атлетико в официалния си профил в Twitter, а всички на терена - съотборнички и съпернички, вдигнаха просълзената Вирхиния във въздуха.

“Радвам се, че успях да споделя този изключителен момент с моите съотборнички. Това е невероятна крачка за мен. Сега съм длъжна да кажа едно голямо благодаря. Една благодарност, която идва след много жертви, тренировки и дълъг път. Усилия, които определено си струваха”, заключи супершампионата.

След като вече постигна най-голямата си победа.