Тимът по американски футбол Тампа Бей си устрои шампионски парад по вода, след като в неделя спечели Супербоул с 31:9 срещу Канзас Сити.

Том Брейди и компания се качиха на яхти по река Хилзборо заедно със семействата си, шефовете на клуба, треньорите, мажоретните състави и всички, които имат заслуга за това трофеят "Винс Ломбарди" за първи път от 19 години да е в Тампа.

Хиляди фенове се тълпяха по брега, мостовете и портовете, за да приветстват шампионите. Треньорът Брус Арианс си отпиваше от биричката с нахлупен каскет на главата, кротко седнал върху една от лодките.

Вечният купонджия Роб Гронковски, реализирал два тъчдауна на Супербоул и празнуващ четвъртата си титла, както обикновено бе във вихъра на партито - гол, танцуващ и крещящ.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШАМПИОНСКОТО ПАРТИ ТУК>>>

Треньорът Брус Арианс

Снимка: Getty Images

Брейди, заобиколен от семейството си, пийна малко повечко. Той е известен като пълен въздържател и пример за поведение, но след седмата му, рекордна, титла, очевидно му бе отпуснал края.

Куотърбекът видимо се забавляваше, но когато взе трофея и тръгна да го хвърля към съседна яхта на няколко метра, дори дъщеря му Виви се развика: "Не, татко, не го прави!".

Защото опасността най-ценният и свещен в този спорт трофей да падне на дъното на реката си бе съвсем реална.

За щастие хвърлянето стигна до лодката, а тайдендът Камерън Брейт го хвана. "Най-важното хващане в кариерата ми", каза по-късно той в интервю, вече на брега. И призна, че ако бе изпуснал трофея във водата, може би щеше да се откаже от футбола.

В един момент Брейди напусна парада, при това с помощта на своята резерва в отбора - Райън Грифин, който го подпираше, докато легендарният 43-годишен играч се отправяше през едно от малките речни пристанища към паркингите. Видимо бе пийнал, тътреше крака и ходеше замаян.

"Малко авокадо и текила", написа по-късно към забавното видео, обиколило социалните мрежи, самият Брейди.

Какво пък, след седем титли, нов триумф на 43 и доказване с втори отбор след великите успехи с Ню Инглънд, човекът може да си позволи да го отпразнува, нали?

Добре само, купата "Винс Ломбарди" стигна до лодката и Брейт, щеше да е жалко сезонът да завърши по този начин - с трофея на дъното на реката.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ШАМПИОНСКОТО ПАРТИ ТУК>>> 

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images