Агентът на британската тенис сензация Ема Радукану се обърна към хейтърите и призова те да спрат да критикуват.

Според него 21-годишната бивша шампионка на US Open ще постигне и други успехи в кариерата си, а сега просто е в труден период.

Откакто Радукану сензационно спечели турнира в Ню Йорк през 2021 година, тя не успява да премине трети кръг в нито една надпревара от Големия шлем.

Всъщност тя има само още един достигнат финал и той бе на WTA 125 турнира в Чикаго през същата година, когато загуби от Клара Таусон.

В момента британката е №252 в световната ранглиста.

"Това момиче направи всичко отзад напред. Пропусна всяка една стъпка по пътя. Спечели US Open, а на следващия турнир не знаеше къде e фоайето на играчите. Не знаеше къде трябва да тренира.

Не смятам, че критиките към нея са излишни, но тя все още тепърва осъзнава какво да прави. Хората просто не трябва да са толкова токсични към нея", каза агентът й Макс Ейзенбъд.

Британката от румънски произход стана известна с това и че постоянно сменя треньорите си. Андрю Ричардсън я изведе до титлата в Ню Йорк, но бързо след това беше разкаран. Оттогава тя работи с Найджъл Сиърс, Торбен Белц, ДМитрий Турсунов и Себастиан Сашс. През тази година нае Ник Кавадей.

Агентът й признава, че това според него не е добър подход, но той няма влияние върху тези решения.

"Дали съм съгласен с това като агент? Не съм. Но явно това работи за нея. В моята роля мога само да давам съвети, но семейството й няма проблеми със сегашните действия и аз уважавам това. Не знам дали това ще се промени. Но тя работи здраво и тенисът е приоритет. Виждам как действа и колко е умна и вярвам, че ще спечели още титли от Шлема", добави Ейзенбъд.