Българският тенисист Александър Лазаров сподели какви са били емоциите му в седмицата, в която дебютира в основна схема на турнир от елитната категория ATP 500.

Българският №301 в световната ранглиста получи възможност за "уайлдкард" в квалификациите на турнира в Дубай благодарение на родната тенис федерация.

Той преодоля пресявките с две победи, а в основната схема се падна срещу Александър Бублик, но трябваше да се откаже след първия загубен сет заради контузия.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА С БУБЛИК >>>

25-годишният Лазаров благодари за получената възможности и сподели, че за първи път се е почувствал като добър играч.

"За мен беше страхотно преживяване да играя на първия ми ATP 500 турнир и да стигна до основната схема. Една седмица преди турнира, аз дори не си мислих, че ще мога да пътувам. Не играех много тенис и единствено се опитвах да бъда позитивен след инцидента, който преживях. Днес не успях да преодолея болката, но ще направя всичко възможно да се възстановя най-бързо", написа Лазаров в социалните мрежи.

"Искам да благодаря на Стефан Цветков за възможността, която ми предостави, да бъда част от турнира в Дубай. Аз се влюбих в това място и определено ще се върна следващата година. Имам много неща, които трябва да подобря. През тази седмица усетих какво означава да бъдеш добър играч. Всичко което мога да кажа е, че съм въодушевен. Въодушевен съм, а още само загрявам. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха през тази седмица. Хубаво е, когато е истинско. Най-доброто предстои", добави българинът в социалните мрежи.