Новата суперзвезда на испанския тенис Карлос Алкарас си пожела да играе на изгради тандем с идола си Рафаел Надал на Олимпийските игри в Париж.

Големият форум е догодина, а реализирането на мечтата на младока до голяма степен зависи от здравословното състояние на Рафа.

Матадора наскоро вдигна завесата около развитието на своето възстановяване, като планът е пълноценно да играе от началото на 2024 година.

"В момента Рафа страда много. Надявам се той да се завърне към тренировките и да може да започне игра от началото на следващата година. Дано е готов за Олимпиадата. Ясно е, че това би било реализиране на моя мечта. Зависи и от двамата. Остават много месеци до началото на турнира в Париж, така че всичко може да се случи. Трябва да съм здрав, да работя здраво и да съм готов. Същото важи и за него. Нищо не е ясно, но със сигурност това е моя мечта", каза световният №2.

Вчера Алкарас постигна първата си победа в Китай, след като триумфира в два сета над германеца Яник Ханфман в Пекин. Предстои му осминафинал срещу Лоренцо Музети.