Карлос Алкарас премина през доста тежък мач, но все пак продължи напред към четвъртия кръг на "Уимбълдън".

Световният №1 се изправи срещу чилииеца Николас Джари, като успя да го победи с 6:3, 6:7, 6:3, 7:5.

Това се случи доста трудно и в един продължи почти три часа мач, в който Алкарас загуби и първия си сет на турнира.

А всичко започна добре за испанецът, който изигра солиден първи сет, а с късен пробив в осмия гейм поведе с 5:3, след което успя да затвори частта с 6:3.

Вторият сет обаче бе коренно различен, защото Джари поведе с 3:0, след това с 4:1, но с три поредни гейма на сметката си Алкарас успя да изравни, а след това да докара нещата и до решителен тайбрек.

В него световният №1 пропусна сетбол при 6:5, като плати скъпа цена и с 6:8 загуби втория сет.

В третия сет Алкарас успя с бързо 6:3 да се върне на правилния път, преди кошмарното развитие на четвъртия сет да му напомни случилото се малко по-рано във втория.

Джари поведе с 4:1 и имаше всички шансове да докара мача в решителен пети сет, но Алкарас показа защо е №1 в света и изравни до 4:4, а с пробив в 11-ия гейм той поведе с 6:5.

Дори и затварянето на мача не премина лесно за Карлос Алкарас, който трябваше да спасява брейкбол, но все пак взе победата и отива в четвъртия кръг на "Уимбълдън" за втори път в своята кариера.

Днес победа постигна и световният №3 Даниил Медведев, котйо трябваше да прави обрат срещу унгареца Мартон Фучович, но все пак с 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, руснакът не допусна сензация.

Снимка: Getty images

Страхотния си поход на "Уимбълдън" продължава и Стефанос Циципас, който след два брутални петсетови мача срещу бивши шампиони от Шлема в лицето на Доминик Тийм и Анди Мъри, сега имаше далеч по-лек сблъсък.

Гръцката звезда бе на корта в трети пореден ден, което е нещо доста нетипично за турнир от Шлема, но все пак показа страхотна кондиция и се справи с Ласло Джере, побеждавайки го с 6:4, 7:6, 6:4.

Ето и резултатите от мъжката схема на турнира:

Карлос Алкарас (Испания) - Николас Джари (Чили) 6:3, 6:7, 6:3, 7:5

Даниил Медведев (Русия) - Мартон Фучович (Унгария) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4

Стефанос Циципас (Гърция) - Ласло Джере (Сърбия) 6:4, 7:6, 6:4

Йиржи Лехечка (Чехия) - Томи Пол (САЩ) 6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 6:2

Клод Юбанкс (САЩ) - Крис О'Конъл (Австралия) 7:6, 7:6, 7:6

Снимка: Getty images