Суперталантът на испанския тенис Карлос Алкарас коментира изненадващата си загуба от унгарския квалификант Фабиан Марожан на Мастърса в Рим.

Испанецът заяви, че се е чувствал перфектно във физическо отношение, но съперникът му го е затруднил максимално с агресивната си игра. Карлитос добави, че трябва да си почине повече преди "Ролан Гарос".

"Бях перфектен във физическо отношение. Просто не се чувствах комфортно", каза Алкарас пред репортерите. "Той ме накара да не се чувствам добре на корта. Беше агресивен през цялото време. Не бях го проучил дълго преди мача и той ме изненада много с високото си ниво. Сигурен съм, че скоро ще пробие в топ 100.

Беше трудно за мен да вляза в мача. Направих много грешки, които по принцип не правя. Очевидно е, че такива дни се случват и трябва да се справя с това", призна състезателят.

Във втория сет бях близо, имах шансове, но не ги оползотворих. Той беше на високо ниво през цялото време, заслужаваше да спечели.

Ще почина малко. Имам нужда от няколко дни да изчистя главата си, за да бъде свеж за "Ролан Гарос".

Няма тайна, трябва да се тренира. Ако искам да имам добри резултати в Париж и да бъда в добра форма, трябва да тренирам. Не можех да тренирам три-четири дни поред, играх толкова много. Ще бъде наистина добре да има дни за подготовка", завърши Карлос Алкарас.