Чешката тенисистка Рената Ворачова също е задържана в център за временно пребиваване в Карлтън, Мелбърн, след като австралийските власти са проверили повторно нейните документи за влизане в страната.

Актуалната №81 в ранглистата при жените е от десетина дни в Австралия и дори вече игра на турнира от WTA 250 в Мелбърн, който се провежда тази седмица.

Тя е допусната там със същото "медицинско изключение", каквото бе направено за Новак Джокович, но с нейната входяща виза не е имало проблем. След скандалите около световния №1, властите предприеха пълно преразглеждане на документите на още няколко тенисисти, треньори и обслужващи лица около турнира, които също не са ваксинирани и са получили такова изключение.

Визата на чехкинята ще бъде анулирана и тя трябва да напусне Австралия.

В момента Ворачова е в същия хотел, превърнат в лагер на временно пребиваващи в Мелбърн с неясен статут, в който е затворен и Джокович. Тя е в шок, твърдят от чешкото външо министерство, след като новината за това, че документите и ще бъдат анулирани, е напълно изненадваща за тенисистката.

Тя още не е решила дали да обжалва това решение или да се качи на първия самолет за Европа.

38-годишната състезателка е една от ветеранките в тура, като особено силна е на двойки.

Тя трябваше да вземе участие в Australian open от 17 януари и на сингъл, и при дуетите.