Борис Бекер говори за това как се адаптира отново към живота на свободен човек, след като изкара 8 месеца в затвори в Англия за финансови престъпления и укриване на данъци.

Германската тенис легенда използва любопитно сравнение за живота си, като каза пред BBC, че влиза в "петия сет" от него.

"Първите два спечелих убедително, загубих следващите два.

Сега е петият сет и искам да победя, а аз бях много силен в петите сетове.

Никога не съм допускал, че може да ми се случи да вляза в затвора.", каза 55-годишният бивш №1 в света.

Борис говори за най-трудните моменти в затвора, като призова хората да бъдат внимателни с това на кого поверяват документите и парите си.

"Не съм учил финанси, но мислех, че знам как да управлявам активите си. А и имах доверие на опитни хора. Някъде съм изпуснал правия път през годините и нямаше връщане назад.

Получих и лоши съвети, но не искам да се оправдавам с това. Аз взимах решенията и след като са били грешни, виновен съм аз. Получих си заслуженото.

Ако някой ви каже, че в затвора в наши дни животът не е тежък, не го слушайте. Брутално е. Няма нищо общо с това, което виждате във филмите.

Всеки ден е битка за оцеляване. Заобиколен бях от убийци, наркодилъри, изнасилвачи... Трябва бързо да се ориентираш и да се заобиколиш с точните хора, а и да седиш далеч от неприятности. А това не е лесна работа там.

Вътре има само две неща, които те спасяват - характерът и смелостта. Нямаш приятели, но можеш да имаш съюзници. На никого не му пукаше кой съм и какво съм постигнал в спорта."