Румънката Симона Халеп, която бе наказана за четири години извън спорта заради допинг нарушение, е завела съдебно дело срещу канадска компания за хранителни добавки. Бившата №1 в света иска да получи над $10 милиона обезщетение от страна на Quantum Nutrition, след като в една от пробите, дадени от нея, бяха намерени следи от Роксадустат - лекарство, често използвано от хора с анемия.

32-годишната Халеп заяви, че е е използвала хранителни добавки именно на въпросната компания, а една от тях е била замърсена с въпросното лекарство. То е в забранения списък, защото увеличава хемоглобина и създаването на червени кръвни телца, като съответно подобрява издръжливостта.

Румънката е категорична, че на етикета не е фигурирало въпросното вещество, а сега иска да бъде обезщетена за случлото се.

Шампионката от "Ролан Гарос" и "Уимбълдън" е с наказание за четири години, което влезе в сила миналия септември и на практика може да означава край на кариерата и на високо ниво, предвид това, че е на 32-годишна възраст.

"Вярвам, че истината ще излезе наяве и всичко ще се реши в съда съвсем скоро", заяви румънката, която спечели титлите си от Шлема съответно през 2018-а (в Париж) и 2019-а (в Лондон).