Ден след победата над Григор Димитров, руснакът Даниил Медведев триумфира с титла от турнира от категория АТР 500 във Виена.

Доскорошният №1 в света осъществи обрат и победи с 4:6, 6:3, 6:2 Денис Шаповалов от Канада.

Така Медведев преобърна тенденцията и след ужасна серия от пет поредни загубени финала, три от които през този сезон, той вече е в серия от два триумфа. Видео от финала вижте тук!

Руснакът спечели титлата от Лос Кабос през август, а сега добави втори трофей във витрината си за 2022-а, печелейки и във Виена.

Иначе титлата е общо 15-а в кариерата на Медведев, докато опонентът му Денис Шаповалов няма особени поводи за радост следпетия си пореден загубен финал.

А всичко днес започна перфектно за канадеца, който поведе с 4:1 и два пробива в първия сет, който впоследствие успя да затвори с 6:4.

Втората част на мача започна по същия начин, но в противоположна посока, защото Даниил Медведев бе човекът, който натрупа аванс от 4:1.

Това обаче се случи след само един пробив от страна на руснака и доста трудности при сервис геймовете му, в които трябваше да отрази цели пет брейкбола.

Колебанията за Медведев продължиха и той все пак допусна пробив, но с бърз рибрейк успя да поведе с 5:3, а след това да затвори сета с 6:3.

В решителната трета част доминацията на Медведев бе тотална, защото той набързо поведе с 5;1 и в крайна сметка с 6:2 успя да спечели трофея.

В другия голям финал за деня, канадецът Феликс Оже-Алиасим зае овакантеният трон на Роджър Федерер и спечели турнира от категория АТР 500 в Базел. Видео вижте тук!

Във финала той победи с 6:3, 7:5 датчанина Холгер Руне, с което продължи невероятната си серия, печелейки трети пореден турнир в рамките на три седмици.