Японската тенис звезда Наоми Осака си навлече гнева на много фенове и журналисти с последните си действия.

Както знаем, още преди "Ролан Гарос" тя обяви бойкот на медиите, а след полученото наказание, реши да напусне тунира.

Тя започна да говори за депресията, в която се намира, за стреса, който всяка задължителна медийна изява и всичките неудобства, свързани с "така ужасния" по нейните думи живот на тенис звезда.

Хиляди фенове съжалиха Осака, като имаше редица кампании в нейна защита, но с последните си действия тя отново си навлече гнева на медиите.

Депресираната Осака се оказа на корицата на списанието "Sports Illustrated", като очевидно тази медийна изява не я стресирала особено.

Осака със сигурност е получила солиден хонорар, а и се превърна в първата дама от японски, както и първата дама от карибски произход, която е на първа страница на популярното спортно издание.

Тя също така участва в откриването на риалити шоу отвъд океана, промотира и своя кукла "Барби".

"След като заяви, че е прекалено голям интроверт, за да говори с медиите след мачовете си, Наоми Осака откри реалити шоу, промотира своя кукла Барби, а сега е на корицата на Sports Illustrated за бански костюми", написа популярният американски спортен жунралист Клей Травис.

Тя получи критики и от журналистката Меган Кели, като дори между двете имаше конфронтация в социалните мрежи, завършила с блокиране от страна на Осака. По този повод Кели написа:

"Горката Наоми Осака ме блокира, докато ме атакуваше (предполагам, че е смела само на корта). Изглежда казва, че е заснела многото си корици, преди да обяви публично, че не се чувства комфортно да говори пред пресата. Истината е, че просто не харесва въпроси, които не може да контролира. Признай го".