Френският тенис директор и бивш играч от топ 100 в ATP Жан-Франсоа Кожол не пропусна да даде мнението си за скандала около турнира "Адриа Тур" и последвалите събития.

Григор Димитров бе първият заразен след шоутата в Белград и Задар, където не се спазваше почти никаква мярка за социална и физическа дистанцираност. После коронавирус се оказа, че имат организаторът Новак Джокович, Виктор Троицки, Борна Чорич и т.н.

Критиките са към сръбския №1 в тениса за лошата му преценка на ситуацията, които споделя и Кожол - директор на турнира в Марсилия и човек, който никога не спестява мнението си.

"Питате ме как ще се отрази скандалът около "Адриа Тур" на тениса - каза пред в. "Екип" бившият играч. - Ами, не особено много, защото това е Джокович.

Той не е от ранга на Федерер и Надал като влияние. Те са икони в спорта ни, а той - не. Отвън е приятен, широко скроен, голяма звезда. Но в него се крие много гняв и склонност към емоционални решения.

Рафа и Роджър никога не биха направили такава тъпотия, такива л...а.

В случая Джокович и хората му са организирали нещо, което не е по протокола на ATP. Ние имаме такъв и той е много строг, направо драстичен.

Това е добър урок за всички какво може да се случи. Не може зрели хора, играчи на възраст и с опит, добре разбиращи ситуацията, да се държат като тийнейджъри.

Очаквам в следващите дни Рафа и Роджър също да кажат мнението си по темата, но е ясно какво ще е то. Това бяха пълни глупости!"