Последният съперник на Григор Димитров от изданието на "Adria Tour" в Белград стана пореднията, коментирал отприщилата се вълна от заразени тенисисти след събитията на Новак Джокович.

Доминик Тийм победи Гришо с 2:0 сета в последната среща от груповата фаза в сръбската столица. 

Австриецът не е заразен с COVID-19, но изрази изненадата си от случилото се, като отчете, че може би играчите са се предоверили на организаторите и са действали под въздействието на еуфория.

"Бях шокиран, когато научих новините за "Adria Tour". Седмици наред играхме без никаква публика, така че бяхме повече от щастливи за феновете по трибуните.

Доверихме се на правилата за COVID-19 на сръбскотo правителство, но явно сме били прекалено оптимистично настроени. Поведението ни беше грешно и беше плод на еуфория. Искрено съжалявам.

В последните десет дни се тествах пет пъти, като и петте резултата са отрицателни. Пожелавам на всички заразени възможно най-бързо и успешно възстановяване", написа Тийм в профилите си в социалните мрежи.

Той обаче не бе част от турнира в Задар, след който стана ясно, че Димитров е дал положителен тест за коронавирус, а после това се случи и с още няколко други тенисисти и техни близки.